Blog detail

Cinci întrebări adresate câștigătorului premiilor eSkills, Cosmin Mălureanu
Cinci întrebări adresate câștigătorului premiilor eSkills, Cosmin Mălureanu
By admin In Stiri si evenimente Posted 07/03/2015 0 Comments

În martie 2015,  CEO Cosmin Mălureanu a fost invitat la sediul Huawei de la Shenzhen, din China, unde i s-a luat un interviu cu ocazia premierii lui la concursul eSkills for Jobs din 2014.

Ești un tânăr antreprenor din România. Ce importanță crezi că au abilitățile de comunicare interculturală în contextul actual al globalizării ?

În ultimii 25 de ani, lumea a devenit un uriaș spațiu deschis, în care propagarea informațiilor, a bunurilor și a diverselor servicii nu mai cunoaște aproape nicio limită. În acest context, capacitatea de a înțelege oamenii și entitățile cu care dialoghezi și alături de care faci afaceri este la fel de important ca stăpânirea limbii engleze.

Pentru ca orice idee sau afacere să-și atingă potențialul maxim de dezvoltare, înțelegerea asemănărilor și a diferențelor dintre două culturi reprezintă un factor esențial. Toți interlocutorii trebuie să se înțeleagă și să se adapteze fiecare la particularitățile culturale ale celuilalt.

Având în vedere dezvoltarea rapidă a domeniului TIC, cum crezi că va arăta lumea în care trăim zece ani de acum încolo ? Care crezi că sunt metodele prin care tu și afacerea ta veți reuși să materializați această viziune ?

Trăim în era domeniului TIC. Fie că vorbim de imprimante 3D care folosesc substanțe organice, de mașini fără șofer, televizoare holografice, telemedicină sau alte tehnologii care se dezvoltă în prezent, evoluția tuturor acestora se va accelera în următorii ani. Toate se bazează pe software, care la rândul lui se bazează pe munca oamenilor. Părerea mea este că orice ai face, trebuie să înveți mereu lucruri noi, iar atât tu, cât și cei din jur vor beneficia de pe urma acestui lucru.

Ascendia, în calitate de furnizor de software eLearning, își dedică activitatea livrării de software educațional de calitate, fie că este vorba despre jocuri educative, de manuale digitale sau de conținut digital destinat adulților care vor să învețe. Noi considerăm că educația este baza evoluției sociale, iar prin software-ul nostru, contribuim la acest proces în desfășurare.

Ce ai învățat din experiența călătoriei în China și din vizita sediului Huawei de aici ?

Această călătorie a reprezentat o ocazie de a-mi aprofunda cunoștințele despre China în general și despre compania Huawei în mod special. Am avut ocazia de a vedea locuri interesante și importante din punct de vedere cultural, am gustat mâncăruri noi, am interacționat cu o mulțime de oameni și am aflat numeroase lucruri noi și interesante.

Am aruncat o privire în interiorul Chinei, am văzut ce se află în spatele celei mai mari puteri economice din lume. E o cultură diferită, în care oamenii au o viziune distinctă asupra muncii, iar produsele și serviciile de toate felurile de aici sunt la mare cerere astăzi. E o țară în care există o piață de lucru deosebită, industriile de toate felurile dezvoltându-se datorită câtorva motive foarte clare.

M-a impresionat foarte mult Centrul de expoziții Huawei de la Beijing! Tehnologia se află la tot pasul, acolo poți vedea cum arată viitorul. Bineînțeles că știam câteva lucruri despre Huawei înainte de a călători în China, dar întâlnirile de la sediul de la Shenzhen mi-au oferit o nouă viziune asupra acestei companii.

Cu ocazia vizitei sediilor Huawei, ai privit mai de aproape tehnologiile și rețelele prin care se creează legături în lumea noastră. Ți-a oferit această vizită o perspectivă nouă asupra ta sau a afacerii tale?

În calitate de furnizor de servicii eLearning, Ascendia se concentrează pe adaptarea permanentă a produselor și a serviciilor oferite în funcție de schimbările continue ce se remarcă în lumea tehnologiei. Așadar, fie că este vorba despre dispozitive „inteligente”, case și școli inteligente sau alți factori care alcătuiesc mediul eLearning, trebuie să le urmărim pe toate cu atenție. Unul dintre factorii care va influența în mod decisiv toate acestea va fi tehnologia 5G. Aceasta a fost o concluzie clară a strategiei Huawei, întrucât multe tehnologii noi, atât software, cât și hardware, par a fi concepute pentru acest context care urmează să se dezvolte.

Ascendia lucrează de opt ani în această branșă, care este alcătuită din software educațional pentru grădinițe, manuale digitale, conținut eLearning pentru adulți și sisteme de gestiune a învățării. În ceea ce privește o posibilă extindere a afacerii noastre, această călătorie a deschis numeroase posibilități. China este uriașă, dar rămâne o piață greu accesibilă pentru un Expert în domeniu (SME). Călătoria a deschis câteva drumuri pe care le vom explora în viitorul apropiat.

În calitate de câștigător al premiului pentru Antreprenoriat digital, care sunt cele mai importante aspecte ale acestei inițiative pentru tine personal ?

Câștigarea premiului pentru Antreprenoriat digital în 2014 ne-a adus mie și firmei Ascendia recunoaștere la nivel european pentru serviciile și produsele de eLearning furnizate.

Campania eSkills for Jobs reprezintă un răspuns la tendința globală actuală de digitalizare: inițiativa are rolul de a-i pregăti pe oameni pentru slujbele prezentului și ale viitorului, de a-i face să-și dea seama în ce fel se schimbă lumea și care sunt abilitățile de care vor avea nevoie în societatea viitorului.

CLIENTS